Lacul Vida Luncasprie - Bihor

Lacul Vida se află în apropierea localităţii Luncasprie. Este un lac de acumulare care s-a dezvoltat pe confluenţa dintre Vida şi afluentul ei de stânga Topliţa.



Bararea cursurilor de apă a fost realizată în anul 1967.


Barajul din anrocamente locale are o înălţime 10 m, lungimea coronamentului este de 70 m, nu este carosabil. Astfel s-a reuşit acumularea unui volum de 0.4 milioane mc de apă.



Pe suprafaţa de 6 ha se oglindeşte pădurea, conferindu-i o culoare mirifică, în funcţie de anotimp. Deversorul pâlnie este curiozitatea lacului. Pe malul lacului, lung de 2 km este un drum forestier.
Read More

DEX - Ştiaţi că ...

Cel mai lung cuvânt din DEX are 25 de litere şi este : ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE. Sunt şi alte cuvinte mai lungi, şi anume : DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZA(36 de litere) ?. Localitatea din Romania care are cea mai lunga denumire este un sat din judetul Brasov: Staţiunea Climaterică Sâmbăta (27 de litere)?. Cuvântul cel mai lung ce conţine o singură consoană este: ACIOAIEI (8 litere)?. Cuvântul cel mai scurt ce denumeşte o localitate din România este IP ?. Singurele cacofonii acceptate în limba română sunt: Ion Luca Caragiale, tactica cavalerească, biserica catolică, epoca capitalistă, Banca Comercială ?. Singurul cuvânt scris incorect în toate dicţionarele limbii române este cuvântul... INCORECT ! ... ? ...
Read More
Copyrights © 2006-2016 - Șapte Zile. Un produs Blogger.

Contact